2013. február 6., szerda

Masszázst mindenkinek!

Rengeteg tévhittel találkoztam a 7 év során a masszázsokat illetően. Most leginkább a kismama masszázsra gondolok, erről nagyon sokan azt hiszik, hogy káros, tilos dolog a várandósság alatt. (Sajnos még az is előfordul, hogy orvosok is ilyet állítanak.) Pedig ez egyáltalán nincs így, sőt!
Nagyon áldásos hatásai vannak, hisz a várandósság során a kismama sok olyan testi tünettel kell szembenézzen, amikkel addig sosem, s ebben is hathatós segítséget nyújt a masszázs. A derékpanaszok, becsípődések megszűnhetnek, az izomcsomók feloldódnak és a lelki "lerakódások" is szépen eloszlanak a kezelések hatására. Persze most itt a speciálisan kismamákra "kifejlesztett" masszázsra gondolok, ami teljesen biztonsággal végezhető az egész várandósság során.
Több fajtáját végzem én is ennek a "csodának", a kismama igényeihez és személyéhez szabottan. Van egy "ülős" fajta, ahol vagy lovaglóülésben ül a kismama egy széken, vagy egy fit-ball labdán, amelyik kényelmesebb számára. Ez a masszázs a hát felső részére összpontosít, legtöbb embernek itt gyűlik össze a feszültség, s ez kisebb-nagyobb (akár fájdalmas) izomcsomókat eredményez a vállak, csuklyásizmok, karok, hosszanti hátizmok területén. De a jó hír az, hogy ezek szépen oldódnak a kezelések hatására, s már az első kezelésnél könnyebben állnak fel a székből/labdáról a kismamák. (óvatosan a deréktájat is megmasszírozom, valamint a karokat és az arcot)
A másik fajta kezelés még kényeztetőbb, hisz itt masszázságyon teljes kényelemben az oldalán fekhet a kismama. Meleg olajjal az egész testet finoman végigmasszírozom, alkaros simító mozdulatokat is használva, ami olyan érzést nyújt, mintha egyszerre az egész testet, 4 kézzel masszíroznák, isteni! (legalábbis ezt szokták mondani, s szerencsére nekem is volt már részem a másik oldalon, fekve lenni...) A fentebb említett problémás területeket ennél a masszázsnál is kezeljük, de itt a fizikai hatásokon túl (izomfeszültség, csomók oldódása stb.) kiemelném a lelki hatásokat: szinte szárnyat kaphat a lélek, újjászülethetünk a kezelés végére! Ez a masszázs a polinéz szigetvilágból ered, innen a neve is, és ha a vendég úgy szeretné, akkor autentikus zene szólhat közben, amitől pedig olyan, mintha kicsit el is utaznánk erre a csodás, óceánnal körbevett térségbe.
A harmadik lehetőség az ún. szivárvány energetikai kezelés, ami alatt szintén fekhet a vendég, ellazultan (van, aki el is alszik, az is nagyon jó) és egész finom, angyalsimogatás szerű érintéseket kap, valamint a csakrák tisztítása és feltöltése is megtörténik. Az öngyógyító folyamatok felébresztése miatt gyógyulások és pozitív változások tapasztalhatók a kezelés hatására. A Vendégkönyvben olvashattok ezzel kapcsolatos visszajelzéseket, ez a módszer (is) csodálatos!
Természetesen mindhárom masszázsfajtának van "nem kismamás" változata is, tehát mindenki talál neki megfelelőt. (Egy előzetes beszélgetés során feltérképezzük, melyik lenne a leghatékonyabb a vendégnek.) Kisbabás anyukák számára is nagyon hasznos lehet olykor egy kis feltöltődés, hisz így több energiával, nyugodtabban és szeretetteljesebben tudnak a gyermekük felé fordulni.
Mivel Valentin nap közelít, én a kedves vendégeimet, jógásaimat azzal lepem meg, hogy most bármelyik masszázst kedvezményes áron ki lehet próbálni! Hisz mindenki megérdemel egy kis kényeztetést... (Részletek a Masszázs menüpont alatt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése